Egy belső szigetelési és penésztől védő rendszer; kifinomult beltéri légkör

A SkamoWall egy új és úttörő szigetelési rendszer, beltéri szigetelésre szolgáló szigetelő táblákkal. A rendszer szigetelő táblái kalcium szilikátból készülnek, nedvességszabályozó hatást fejt ki és véd a penész ellen. Mindez különösen alkalmassá teszi az alábbi helyiségekben való felhasználásra:

  •  Ingadozó hőmérsékletű helyiségek
  •  Nedves helyiségek, ahol a nedvesség és kondenzáció könnyen előfordulhat, mint pl. a fürdőszobák
  •  Külső falakkal rendelkező helyiségek, ahol a hőhidak és a penészedés könnyebben megjelenhetnek, mint pl. szobákra osztott magasházi helyiségek

Egy nedvességszabályozó fal

Hagyományos megoldás használata esetén idővel a nedvesség behatol a falba, és penész jelenik meg.
Ha a falra SkamoWall Board-ot (táblát) szerelnek fel, az képes magába szívni a nedvességet és ellenőrzött mennyiségben újra kibocsájtani azt. A SkamoWall a nedvességet magas kapilláris értékének köszönhetően képes abszorbeálni.
A SkamoWall tégla-, légbeton-, Leca-könnyűbeton és majdnem minden egyéb anyagú fal belső szigetelésére alkalmas – a fa falak kivételével.

Kiváló szellőzést biztosít a helyiségben

A SkamoWall Board (tábla) kalcium szilikátból készül, és egyedi tulajdonságokkal bír. A SkamoWall Board (tábla) képes beszívni és kibocsájtani a nedvességet, amikor a helyiségben megváltozik a hőmérséklet.

Szemben a többi hagyományos megoldással, ezek a kalcium-szilikát táblák beszívják a nedvességet a beltéri légkörből, amely keresztüldiffundál az anyagon. Ha az anyagban megnő a nedvesség mennyisége, a külső falon kapilláris párolgás lép fel. Ha a víz kívülről érkezik, az anyag kapilláris tulajdonságai a nedvességet a szobába vezetik ki, mivel a víz az anyag száraz részei felé áramlik. A víz ezután a szobába párolog el, mindaddig, amíg egy egyensúlyi állapot nem jön létre, amelyben a felület újra szárazzá válik.

Ennél fogva a nedvességszabályozás szempontjából fontos a helyiség megfelelő szellőzése, a levegő frissítése szempontjából. Ez általában alkalomszerű szellőztetéssel, a falakba épített szellőzőkkel, vagy mechanikus úton történik.


A SkamoWall felújításhoz és új építésű helyiségekbe egyaránt alkalmas

A SkamoWall egyedi előnyöket mutat, amelyeket különböző hőmérsékletű helyiségekben ért el.

 Nedves helyiség – Nagy nedvességtartalommal és hőmérséklet-különbségekkel kapcsolatos problémák

Vég-fal – Ahol gyakran előfordul hőhíd, nedvesség és penész.

 Közös használatú szoba – Általában jellemző a szellőzés hiánya, ami maga után vonja a nedvességgel és a penésszel kapcsolatos problémákat.  

Pincefal – Ahol a nedvesség és a penész problémákat okoz, mivel a nedvesség nem kerül kivezetésre a helyiségből.